Winter village in a jar

De nieuwste trend van de afgelopen jaren is nog steeds de kerstdorpjes en huisjes. De trend blijft maar groeien en JustbyDo zoekt graag naar de nieuwste dingen.  Het ziet er natuurlijk ook hartstikke leuk uit, vinden vooral mijn kinderen. Maar ik wil niet zo’n heel dorp bouwen. Dus zijn we vandaag weer lekker creatief bezig geweest. We hebben 2 kleine tafereeltjes gebouwd in verschillende potten.

Wat heb je nodig: boompjes in verschillende maten, mos, zakje sneeuw, kleine ledlampjes met een batterijtje, een grote of kleine vaas/stolp, huisje, winterse tafereeltjes/ beeldjes (ik heb gekozen voor 2 kindjes die een kerstboom versieren, een put, een sneeuwpop en een hondje).

Als eerste leg je op de bodem mos, daarboven op plaats je de boompjes en het tafereeltjes of het huisje en zorg je dat je een leuke compositie hebt. Als alles op zijn plaats staat leg je nog een klein laagje mos over de plekjes die je nog wil bedekken of juist wil aanvullen. e kunt de led lampjes om de boompjes heen wikkelen en als laatste strooi je de sneeuw alsof je het zout aan het pekelen bent. voorzichtig want teveel kun je niet of zeer moeilijk verwijderen.

Kinderen blij + mama blij= vrolijk kerstfeest!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.