Vandaag is Rood!

Zwanger! Dat betekent eindelijk los kunnen gaan op een van de leukste kamertjes in je huis. Alle remmen los, heel veel ideeën opdoen in boekjes waar je nooit in gekeken heb en waar je het bestaan nog niet vanaf wist. Als je alle kinderkamertjes bekijkt zie je al snel een patroon, Roze voor meisjes en aqua blauw / lime groen voor de jongens. Maar dat wilde ik niet. Dus heb ik gekozen voor de rood/grijs combinatie. Best een uitdaging, want waar vind je zoveel leuke rode accessoires voor een babykamer. Hele avonden heb ik op internet rondgestruind. Met succes want na een lange periode had ik zo rode hydrofiele doeken, badcapes, aankleedkussen hoezen, kruikzakken, een billendoek doosje, een prullenbak en swaddles. Ook een fleece deken en ledikant lakentjes mochten natuurlijk niet ontbreken in het rood en ga zo maar door.

Tijdens het kiezen van het behang kwam een van mijn zwangerschap problemen naar voren. Het niet kunnen beslissen, dus heb ik besloten om alle 3 de soorten te nemen en deze als een soort van windverband op de muur te plakken. Een erg tijdrovend maar zo’n leuk klusje. En wat een resultaat.

Ik wilde erg graag een collage maken van foto’s, kaartjes en andere dierbare herinneringen. Zo kwam ik op het idee om een bedbodem te schilderen in de kleuren van de kamers. De gaten heb ik gebruikt om te borduren met kruis steekjes en heb zo details, zoals bijvoorbeeld een bloem van het behang, en de letter B van Beau, toegevoegd. Grote rode draden heb ik strak gespannen om daar de kaarten, foto’s en andere herinneringen tussen te kunnen spannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.