Liefs uit Alkmaar

Een paar weken geleden werd ik benaderd door Mariska van Liefs uit Alkmaar, zij zet mensen met hun passie, die wonen en of werken in Alkmaar, in de schijnwerpers. Wat een eer om hier voor gevraagd te worden, natuurlijk zei ik gelijk: “Ja, wanneer kom je langs?”

Het interview verliep heel natuurlijk, door de vragen over vroeger en nu, is het een super leuk en samenvattend verhaal geworden. Lees zelf maar:940891_970442636344468_5309565008465499692_n

INTERVIEW | Dominique: ‘Het is bijna 20 jaar geleden dat ik grimas lessen had gevolgd. Bij de Recrejantjes op de middelbare school de Jan Arentsz dat aangeboden werd’.

Lees het interview van Dominique Gude-Valkenburg, eigenaresse justbydo te Alkmaar.

Dominique Gude- Valkenburg, 34 jaar en is geboren te Haarlem. Op haar tweede naar Alkmaar verhuisd en groeide met haar broertje Geoffrey op in ’t Rak en later in Daalmeer. Nu woont zij samen met haar man Christian en hun 2 zonen Beau en Finn, in Vroonermeer.

Dominique ging naar de basisschool de Prins Clausschool aan de Elgerweg, wat vanaf 1996 Oranjehof heet. Als kind, en nog durft Dominique zich net even anders te kleden als de rest, bij voorkeur in kleur. Tekende regelmatig plaatjes na uit boekjes die perfecte kopieën waren. Van huis uit kreeg Dominique de creativiteit van haar moeder mee. Zij maakt voor het hele gezin kleding en kan goed schilderen. Vroeger bedacht haar moeder, voor Dominique en haar broertje, volledige themafeestjes met alles erop en eraan.

Creatief als ze was koos ze niet voor een creatieve school. Ze volgde haar Mavo aan de Jan Arentsz en wilde hierna Binnenhuisarchitecte worden. Deze opleiding bestond toen nog niet. Bezocht hierop de opleidingen Hout en Meubel College en de Kunstacademie in Amsterdam maar dat was het niet helemaal. Haar vader gaf aan of de Pabo niet wat was, omdat ze zo goed met kinderen om kan gaan en heel creatief is.

Na haar studie aan de Pabo is Dominique 10 jaar als lerares op verschillende basisscholen werkzaam geweest in en rond de omgeving van Alkmaar en Amsterdam.
Tijdens het lesgeven vond Dominique altijd al dat ze creatief is. Les geven uit een boekje aan je leerlingen is hoe het moet maar volgens Dominique kan dat op zoveel leukere manieren.

In mei is het 3 jaar geleden dat ze gestopt is met lesgeven. Met 9 maanden voorbereiden is Dominique 2 jaar geleden officieel gestart met justbydo.
Het plan was kinderfeestjes te organiseren. Voor de animatie leek schminken haar leuk en schafte wat schminkspullen aan.
Het schminken heeft Dominique in geen jaren meer gedaan. Bijna 20 jaar geleden had Dominique grimas lessen gevolgd op de Jan Arentsz bij de Recrejantjes dat aangeboden werd op school. Eenmaal bezig kwam ze er achter dat ze er veel beter in is dan ze had gedacht. Vervolgens volgde ze een cursus bij mensen die al heel wat ervaringen hebben.
justbydo is verbreedt naar kinderopvang, of te wel partynanny voor op feestjes, bruiloften, evenementen of beurzen. Daar creëert ze ter plaatse een kidscorner met speelgoed, spelletjes, creatieve materialen en kunnen de kinderen zich laten schminken. Het schminken loopt nu zo goed dat ze nu vaker voor het schminken gevraagd wordt. Afhankelijk van de grootte groep werkt ze of alleen of heeft ze vaste professionele collega’s.
Voor het volwassenen schminken wordt ze ook steeds meer gevraagd. Laatst mocht Dominique op een bruiloft in horrorstijl de bruid en bruidsmeisjes schminken. Op een bedrijfsfeest heeft ze medewerkers in Ibiza stijl geschminkt. Dominique zou het heel leuk vinden om op festivals te mogen schminken. Haar ambities zijn met justbydo nog groter te worden in deze omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.