Aapjes en indianen

De zomer van 2012 hebben we met onze 2 aapjes door Panama heen getrokken. Wat een reis was dat! Na maanden lange voorbereidingen, contacten leggen en zoeken naar de juiste B&B gelegen door het hele land was het dan zover. De vlucht ging goed, alleen snap ik nog steeds niet waarom de stewardessen altijd het eten/drinken op hetzelfde moment geven als dat van je kinderen terwijl je die kleine, met grijpstuivers, ook nog op je schoot hebt zitten. Kijk moeders kunnen multitasken, maar er is een grens!

De eerste paar nachten verbleven we in het oude gedeelte van Panama stad. Zo kun jezelf en de kinderen wennen aan de warmte, tijdsverschil en al het andere wat er bij zo’n reis komt kijken. Gelukkig is er veel te zien en hoef je je niet te vervelen! Het land zijn we doorgetrokken met lokale busjes, één van de betere manieren en leukere manieren om het land te zien, ook qua kosten. Gelukkig wisten we waar we de nachten konden verblijven en hoef je niet meer verreisd, onder het zweet en andere nattigheid met 2 kinderen en je koffers te zoeken naar een geschikte slaapplaats.

In landen zoals dit is het overigens heel prettig dat je goed weet wat je wil en waar je naartoe moet. Het zijn echte toeristen haaien, en grijpen in als je een beetje verdwaald overkomt. Plaatselijke mensen hebben je koffer al in een taxi liggen of staan al met een van je kinderen in de hand voordat je het weet. Daarom zorgden wij ervoor dat we Beau altijd op drukke locaties, zoals bijvoorbeeld een busstation, aan een tuigje hadden en dat Finn vast zat in de buikdrager. Zo hadden we ook gelijk de handen vrij om onze koffers bij ons te houden.

Alle mensen zijn trouwens gek op kinderen, en onze jongens hebben dan ook meer dan genoeg aandacht gekregen van de B&B eigenaressen, de “locals” in de bus, en de indianen op straat.

De laatste week van onze vakantie hebben we doorgebracht bij Playa Bluff Lodge, een echte aanrader voor ouders met kinderen. Jungle, strand en het “wij zijn aan het einde van de wereld” gevoel. Meer kun je je niet wensen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.